maanantai 26. maaliskuuta 2012

Korvapuustit

Pullan tuoksua....


Tämä oli toinen kerta, kun päätin kokeilla gluteenittomien korvapuustien tekoa ja täytyy sanoa, että ne onnistuivat tällä kerralla paremmin kuin edellisellä. Harjoittelu siis tuottaa tulosta. Nyt ne saivat hyvän rusehtavan värin pintaan ja näyttävät oikeilta korvapuusteilta, vaikka ovat ehkä hieman pitkiä ja litistyneitä. Makua se ei kuitenkaan haitannut, kaneli-voi-täyte oli suussasulavaa!
Tässä ohje (,jota en valitettavasti enää muista, mistä sen nappasin):

5 dl maitoa (tai vettä)
100 g voita tai margariinia
50 g hiivaa TAI 17 g kuivahiivaa
2 rkl Fiber Huskia (eli psylliumia)
600 g Finax Gluteenitonta Jauhoseosta TAI Vähäproteiinista jauhoseosta
1-1 1/2 dl hienosokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna

Täyte:
100-150 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kanelia TAI vaniljasokeria

1. Sulata voi ja lisää maito tai vesi.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen ja lisää Fiber Husk. Anna kuidun turvota n. 10 minuuttia.
3. Lisää loput aineet -säästä vähän jauhoseosta leivontaan- ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Jauhota leivinalusta lopuilla jauhoilla. Kauli taikinasta 2 levyä, levitä täyte levyjen päälle, pyöritä levyistä kaksi taikinarullaa ja jaa rullat n. 20 pullaksi.
5. Paina pullien keskelle lovet korvapuustien tunnusmerkiksi ja nosta uunipellille. Anna kohota peitettynä n. 45 minuuttia.
6. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
7. Paista uunin alaosassa 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Levyksi kaulitun pullataikinan päälle on levitetty kaneli-voi-seos.

Voidellut pullat menossa uuniin....

Tuloksena oli n. 40 herkullista korvapuustia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti